Přidáno:26.11.2022 (14:33)
Skořicová hmota
Smícháme stejné množství (nejedná se o váhu,ale o objem) jablečného pyré a skořice a zpracujeme do hladkého těsta. Každé pyré je jinak husté, proto je někdy potřeba více pyré, jindy zase více skořice. Ztěsta vykrajujeme formičkami ozdoby nebo modelujeme jako s plastelínou. Necháme dobře uschnout.
Studený porcelán
Smícháme 1díl kukuřičného škrobu, 2 díly jedlé sody, 1 díl vody. V teflonové pánvi směs zahříváme a mícháme, dokud nám nevznikne kompaktní těsto, které se nelepí. Přendáme na vál a po vychladnutí (hmota musí být vlažná) přepracujeme a můžeme přidat potravinářské barvy (nebo akrylové). V igelitu vydrží i několik dní, Na vzduchu vysychá a tvrdne.