Přihlásit
logo_kadao logo_atom

OUTDOOR v Dolomitech 2024 - řeky, kolo, treky v Severní Itálii

Datum:19.07 - 31.07.2024

Ahoj přátelé,

přiblížil se náš vodácko-cyklo-pěšácký „outdoorek“. Po mnoha letech cest Evropou se nám nepovedlo dát dohromady partu do velkého busu, proto vyrážíme 3 dodávkami Ford Custom, s jedním cyklovlekem pro 20 kol a jedním krytým vlekem. Přesto věříme, že vše bude v pohodě  a užijeme si prima dny. Všem připomínáme: nejsme cestovka, většinou v místech, kam jedeme, nikdo z nás nebyl, takže ODPUSŤTE i nějaká ta zaváhání, prostě čundr.

Info k odjezdu: 
Sraz a balení bude v pátek 19. července v 21.00 na Palhanci (Vávrovická 63, Opava-Palhanec). Předpokládáme odjezd okolo 22.00. Budete-li mít zájem, můžete si už přivést pár věcí o den dříve ve čtvrtek v 18 hodin. S ohledem na nutnost se střídat při řízení, se poskládáme do aut tak, abychom se mohli cestou střídat. Dodávky samozřejmě pojedou společně.  Chtěli bychom dojet do prvního kempu ráno, zakempovat, uvařit kávičku a vyrazit na první řeku.

Předpokládaný návrat:

Plán návratu byl pro cestu autobusem, abychom nemuseli dělat 45 hodinovou pauzu,  ve středu 31. 7. večer. Když  však jedeme dodávkami, bude záležet na domluvě po cestě. Předpokládáme tedy, že vše ponecháme, jak máme v plánu.

Voda:

Prakticky všechny řeky budou mít obtížnost WW II - III (mírně pod i mírně nad) a záleží na vodním stavu, možnostech programu apod. Pojedeme na kajacích a oddílových samovýlevacích barakách.

Vodácké vybavení ve vodáckém vaku (pytli) – zapůjčení dle přihlášky.

Řeky na výběr: Fella, Tagliamento, Cellina, Piave, Avisio, Isarco, Rienza a možná nějaká řeka v Rakousku

Kolo a treky:

Prakticky všude, kde se budeme pohybovat – kolem protržené přehrady Vajont, v krásných Dolomitech a podél řek. Nezapomeňte vše na své kolo: duše, zámky, klíče, lanka apod. Něco málo budeme mít s sebou. Kola si nejvíce užijeme v centrálních Dolomitech, kolem Sella Rondy.

Kdo používá, vezměte trekové hole. Kola na vleku zaměšujeme a musíme přikurtovat viz.obrázek, můžete použít omotávky na své kolo.

Ferraty:   

Opět naplánuje Keliš s Adélkou, jistě vybere nějakou vzdušnou. Rozhodně omrkneme tu kolem protržené přehrady, ale také budou jistě další možnosti.

Nocleh:   

Pod stany v kempech. Cestou tam a zpět zřejmě využijeme nočních přejezdů. Kempovné bude hrazeno hromadně, ale budeme se skládat v eurech nebo přeposláním na účet oddílu, podle skutečných výdaj. Ceny kempů se pohybují od 9 – 15E.

Strava: 

Strava zcela vlastní. Vařiče vlastní, nádobí vlastní, Přemýšlejte o stravě a sbalení, aby se nám vše do vleku vešlo. Na rozdíl od busu, nevezeme lednici.

Cena:    

6 900 Kč. Cena obsahuje: dopravu osob i materiálu (vlek), organizaci (mapy, zdrav. i technický materiál, překvapení), s sebou budeme mít lékárnu, sportovní materiál

Neobsahuje: kempovné, stravu ani jiné další výdaje (vstupné, jízdné, poplatky, apod.) PROSÍM o úhradu do 18.7. , hradíme zálohy v kempu na účet 2500812207/2010. Kdo hradil cenu s dopravou busu, budeme vracet.

 

Věci s sebou:
- Balte s rozumem. Nezapomeňte, že dodávky nejsou  nafukovací. Domluvte se třeba s kamarádem, partnerkou, rodiči a vezměte si krabici společnou. V dodávkách budeme sedět asi po 6, takže snad vše vejde, ale nepřehánějte! 

- S sebou z klubovny nebereme vařiče. Z dalšího vybavení bereme sportovní vybavení, lékárnu se základními léky a potřebami, 5x velký osmimístný stan Husky Boston (spíme po čtyřech ve stanu, je možné mít své stany), pár deskovek, základní horolezecké a ferratové vybavení pro cca 10 osob. (dohodneme na místě před odjezdem).

- Pojedeme přes Rakousko. Připravte se na cca 10 hodinovou cestu přes noc. Přibalte si knížku, hudbu do sluchátek, hodí se malý spacáček nebo deka.

- V Itálii máme zarezervované kempíky, jejichž cena za osobu na noc se pohybuje mezi 9-15 Eury. Kempy budeme platit hromadně a vždy od vás vybereme peníze HOTOVĚ v eurech.


- Doporučujeme, abyste si stáhli do mobilu offline mapy od Mapy.cz. S sebou budeme mít pár map, ale jistě ne pro všechny. Dobře se připravte na všechny druhy počasí. Někdy je opravdu nevyhnutelné zabalit tábor v dešti a přesunout se jinam. 

- Nezapomeňte si obstarat pojištění s připojištěním na extrémní sporty (divoká voda, případně horolezení nebývají v základním balíčku).  Máte-li nějaký dotaz, odpovězte všem na tento e-mail.  Těšíme se na vás.  Dib a Tom

Přihláška - vyplňte nejpozději do 19. května.

PŘIBLIŽNÝ ZAMÝŠLENÝ PROGRAM:

0 pátek
19.7.
večerní balení na Palhanci, odjezd směr ???
1 sobota
20.7.
- splutí spodní Felly do Tagliamenta úsek: Dogna - Ospedaletto
- cyklo: podél řeky a v okolí lago Cavazzo
- prohlídka Gemona del Friuli.
2 neděle
21.7.
- splutí řeky Tagliamento Villa Santina - Ospedaletto
- na kole a busem k Lago de Predil
- pěší turistika v Julských Alpách např. výstup s možností ferraty na vrchol Amariana
3 pondělí
22.7.
- přejezd a s splutí řeky Cellina úsek Claut - hráz
- turistika v Dolomity Friulane
4 úterý
23.7.
- splutí řeky Piavy v úseku Peralolo di Cadore – Ospidale – Provagne
- (cyklo)turistika v okolí campu, řeky Piavy – 1.světová válka a prohlídka města Longarone
5 středa
24.7.
- prohlídka přehrady Vajont(cyklo)
- Ferrata della Memoria
- turistika v okolí kempu Dolomity Friulane – exponovaná oblast
6 čtvrtek
25.7.
autobus dělá 24h pauzu
- cykloetapa údolím Val Cimoliana k Riffugio Pordenone (27 km z Cimolais, 600 m), možnost pokračovat pěšky údolím Montanaia (6 km tam a zpět, 800 m) až na konec údolí k ikonickému Bivacco Giuliano Perugini pod skalní věží Campanile di Val Montanaia (2173 m)
7 pátek
26.7.
přejezd a splutí řeky Brenta něco v úseku Castelnuovo - Bassano nejspíš 9.5 km – San Gaetano di Valstagna (VI) to Solagna (VI), slalomový kanál ve Valstagna
8 sobota
27.7.
- celodenní mountain biking kolem Sella Rondy (65E celodenní bikepass)
- cyklistika po okolních horských vesnicích
- turistika po okolních kopcích s možností přiblížení lanovkou např. Marmolada nebo nevyšší vrchol Sella Rondy Piz Boé
9 neděle
28.7.
- splutí řeky Avisio úsek Moena - Stramentizze WW III (IV)
10 pondělí
29.7.
- splutí řeky Isarco úsek Freienfeld - Mittewald 15km WW II+ (níže WW III-IV)
11 úterý
30.7.
- splutí řeky Rienzy úsek most Kiens - přehrada Muhlbach (13 km, WW II-I (III))
12 středa
31.7.
návrat na Palhanec

 

 

 

Přihlásit se na výpravu:

Přezdívka:

Heslo:

přihlásit trvale na tomto počítači
Registrovat
Zapomenute heslo

Přihlásit bez registrace:

Jméno a příjmení:
Poznámka:
Tel:
Email:
Opiš:

*Prosíme o přihlašování s registrací.

Přihlašení:

1. TOM
2. Niki
3. Keliš
4. DiB
5. Jezus
6. Jura
7. Amálka
8. Ada

Neregistrováni:
9. Silva V.
10. Lubomír Toloch
11. Ivka Weichtová - připsal Tom
12. Ráďa S.
13. Jana S.
14. Maty S.
15. Jarda S.
16. Pepa Eliáš
17. Elen Eliášová
18. Martin U.
19. Hana Pachmannová